FORGED VG10 gyökérfa nyelű chef kés bőr tokkal díszdobozban
49,990 Ft
Európában univerzálisnak számító forma, amely minden konyhában az első számú kés. Kellően hosszú penge és alul felül ívelő, hegyes pengevég jellemzi. Hártyázni, vágni, szeletelni darabolni és aprítani is ajánljuk!
A Forged márka speciális megjelenésű, minőségi késeket kínál, melyek kézzel készültek. Köszönhetően a penge kialakításának, a gyönyörű csomagolásnak és a tradicionális gyártási folyamatnak, a Forged márka minden kés szerető szívét megdobogtatja. A késeket teljes mértékben kézzel gyártják, Japán acélból készülnek és égetett fa dobozba kerülnek.
A VG10 sorozat tagjainak anyaga kiemelkedő minőségű 5 rétegben kovácsolt VG10 japán acél, a nyele pedig exkluzív gyökérfából készül, amely minden késnél egyedi mintázatot jelent!
A VG10 sorozat
A Forged VG10 családjának koncepcióját és dizájnját a pengétől a nyeléig Japán ihlette.
Ez a sorozat a pengéhez használt acélról kapta a nevét. A japán VG10 acél nem kevesebb, mint 60 Rockwell keménységet biztosít. A késeket 5 rétegben kovácsolták, ez adja a damaszt késre jellemző gyönyörű megjelenését, és ez garantálja a kés élességét és vágási kényelmét. A kések speciális markolattal, luxus gyökérfából készültek, és barna bőr kés tokkal is rendelkeznek. Égetett fa doboz teszi teljessé a szettet.
Tulajdonságok:
Chef kés 20,5 cm-es pengével
Penge anyaga: VG 10 japán acél
Keménysége: 60 rockwell
Penge vastagsága: 2 mm
Csiszolási szög: 22 fok
Súlya 190 gramm
Kézzel kovácsolt 5 rétegből
10 év garancia a pengére
Mindez egy luxus kivitelű fadobozba csomagolva.
A Forged-ról
A főzés és étkezés iránti óriási szeretetből 2014-ben született meg az ötlet, hogy egy jellegzetes, vonzó, jó minőségű, de mindenekelőtt megfizethető késcsaládot hozzanak létre. Egy késcsalád, amelyben megtestesül a főzés és evés iránti szeretet és szenvedély.
Rátaláltak egy kicsi, de rendkívül jó mesteremberekkel és szaktudással rendelkező késkészítő műhelyre, amely a hagyományos munkamódszerük mellett ugyanazt a látásmódot képviselte. Minden kést ma is nagyrészt kézzel, hagyományos módon készítenek. A műhelyből sugárzik a mesterség iránti szenvedély; a tűz melege, illata és vörös izzása, sziszegő hang a fém lehűtésekor, a kés kovácsolásának inspiráló folyamata. Ez a szenvedély és mesterségbeli tudás a lényege Forged jellegzetes megjelenésének. És a nevünk is innen ered.
A késkészítés folyamatáról
A kovácsolt kés elkészítése sok időt, energiát és türelmet igényel.
A késeket kézzel kovácsolják, formázzák, edzik, csiszolják, polírozzák, mossák és gondosan csomagolják. A kovácsolt megjelenést szó szerint a készítő kalapácsa hozza létre, így minden kés egyedi.
A kovácsolt kés pedig miután megtalálja gazdáját tovább alakul, a tulajdonosa a használatával formálja tovább: az élezésével, kezelésével, azzal, hogy tiszteletben tartja a japán acélt - ez a "wabi-sabi" gondolatvilágot tükrözi. Ez a japán kifejezés egy tárgy azon szépségét, karakterét jelenti, amelyet az évekkel és az intenzív használattal nyer el. Minden kovácsolt kés, bárhol is használják a világon, még egyedibbé válik az évek és a használat során.
Hogyan készülnek a Forged kések?
További információk
Tömeg | 0.19 kg |
---|---|
Márka | Forged |
Penge hossza | 20.5 cm |
Wok kínálatunk
-
Beavatott (azonnal használható) kézzel kalapált lapos aljú 35 cm-es wok serpenyő
29,990 Ft -
Tradicionális kézzel kalapált lapos aljú 35 cm-es wok serpenyő
24,990 Ft -
Starter kit: Beavatott gömbölyű aljú 35 cm-es wok serpenyő keverőlapáttal és bambuszkefével
39,990 Ft -
Beavatott gömbölyű aljú 35 cm-es wok serpenyő
29,990 Ft -
Beavatott, kézzel kapalált lapos aljú 30cm-es (kis) wok serpenyő
27,990 Ft