Kínai wok-készítő mesterek műhelytitkai

 

Less be a kínai mesterek műhelyébe

 

A kézzel kalapált wokok története több ezer éves.

Az, hogy ez wok kézzel készített, nem csak divatos szlogen. A kézi kalapálás megváltoztatja a fém szerkezetét, nagyobb szilárdságot és tartósságot biztosítva, mint a gyárilag géppel előállított wokok esetében..

 

A kalapácsütések által hagyott enyhe bemélyedések, egyenetlenségek lehetővé teszik, hogy főzés közben az ételeket feltoljuk a serpenyő szélére a nélkül, hogy azok visszacsúsznának,  míg középen tovább folytathatjuk a sütést.

(A géppel nyomott wokokat úgy készítik, hogy kivágnak egy kör alakú, vékony szénacél darabot, és géppel préselik egy formába. Így a felületük teljesen sima, ami megnehezíti a megfelelő stir-fry étel készítést)

Érdekel a wok készítése? Less be a titokzatos kínai mesterek műhelyébe, hogy hogyan készítik a Mammafong wokokat.