FORGED Olive olajfa nyelű zöldségszeletelő félbárd díszdobozban
26,990 Ft
Félig bárd, félig kés – mindezek minden előnyével! Könnyebb, mint egy bárd, így kényelmesebb mozgatni, míg a felszeletelt összetevők wokba lapátolására is alkalmas. Elsősorban húsok, zöldségek darabolására, szeletelésére ajánljuk. Érezd magad otthon az ázsiai konyhában!
A Forged márka speciális megjelenésű, minőségi késeket kínál, melyek kézzel készültek. Köszönhetően a penge kialakításának, a gyönyörű csomagolásnak és a tradicionális gyártási folyamatnak, a Forged márka minden kés szerető szívét megdobogtatja. A késeket teljes mértékben kézzel gyártják, Japán acélból készülnek és égetett fa dobozba kerülnek.
Az Olive sorozat tagjainak olajfából készült nyele ésa penge oldalának kovácsolása adja meg egyedi karakterét.
Az Olive sorozat
A Forged kések Olive sorozata a robusztus acél és a gyönyörű olajfa fúziója, amely meleg és modern megjelenést kölcsönöz a késeknek.
Az Olive sorozat a kések széles választékát kínálja a kis univerzális késektől a Chef késen át a nagy bárdig.
Az olajfa szép és jellegzetes famintázatú, így az Olive Forged kés szemet gyönyörködtető és remekül illik a legtöbb stílusú konyhához.
Az Olive sorozattal egy robusztus, de a fával való kombinációja miatt egyben kifinomult és stílusos kést választasz.
Tulajdonságok:
Bárd kés/ zöldségszeletelő kés 17,5 cm-es (6,9") pengével
Penge anyaga: Japán acél
Keménysége: 58 rockwell
Penge vastagsága: 2 mm
Csiszolási szög: 22 fok
Súlya 255 gramm
Kézzel kovácsolt
10 év garancia a pengére
Mindez egy luxus kivitelű fadobozba csomagolva.
A Forged-ról
A főzés és étkezés iránti óriási szeretetből 2014-ben született meg az ötlet, hogy egy jellegzetes, vonzó, jó minőségű, de mindenekelőtt megfizethető késcsaládot hozzanak létre. Egy késcsalád, amelyben megtestesül a főzés és evés iránti szeretet és szenvedély.
Rátaláltak egy kicsi, de rendkívül jó mesteremberekkel és szaktudással rendelkező késkészítő műhelyre, amely a hagyományos munkamódszerük mellett ugyanazt a látásmódot képviselte. Minden kést ma is nagyrészt kézzel, hagyományos módon készítenek. A műhelyből sugárzik a mesterség iránti szenvedély; a tűz melege, illata és vörös izzása, sziszegő hang a fém lehűtésekor, a kés kovácsolásának inspiráló folyamata. Ez a szenvedély és mesterségbeli tudás a lényege Forged jellegzetes megjelenésének. És a nevünk is innen ered.
A késkészítés folyamatáról
A kovácsolt kés elkészítése sok időt, energiát és türelmet igényel.
A késeket kézzel kovácsolják, formázzák, edzik, csiszolják, polírozzák, mossák és gondosan csomagolják. A kovácsolt megjelenést szó szerint a készítő kalapácsa hozza létre, így minden kés egyedi.
A kovácsolt kés pedig miután megtalálja gazdáját tovább alakul, a tulajdonosa a használatával formálja tovább: az élezésével, kezelésével, azzal, hogy tiszteletben tartja a japán acélt - ez a "wabi-sabi" gondolatvilágot tükrözi. Ez a japán kifejezés egy tárgy azon szépségét, karakterét jelenti, amelyet az évekkel és az intenzív használattal nyer el. Minden kovácsolt kés, bárhol is használják a világon, még egyedibbé válik az évek és a használat során.
Hogyan készülnek a Forged kések?
További információk
Tömeg | 0.225 kg |
---|---|
Márka | Forged |
anyaga | japán acél /olajfa |
Penge hossza | 17.5 cm |
Wok kínálatunk
-
Beavatott (azonnal használható) kézzel kalapált lapos aljú 35 cm-es wok serpenyő
29,990 Ft -
Tradicionális kézzel kalapált lapos aljú 35 cm-es wok serpenyő
24,990 Ft -
Starter kit: Beavatott gömbölyű aljú 35 cm-es wok serpenyő keverőlapáttal és bambuszkefével
39,990 Ft -
Beavatott gömbölyű aljú 35 cm-es wok serpenyő
29,990 Ft -
Beavatott, kézzel kapalált lapos aljú 30cm-es (kis) wok serpenyő
27,990 Ft